Трима кандидати за омбудсман в Благоевград

На заседание на Временната комисия по номинация за провеждане на процедура по избор на обществен посредник на територията на община Благоевград са разгледани входираните в деловодството на Общински съвет, кандидатури за омбудсман.

Подадени са документи от трима кандидати. Това са: Даниела Ицкова Ангелова, Злата Бориславова Ризова и Атанаска Янкова Ковачева.

Членовете на комисията са разгледали подробно набора от документи и след обсъждане са приели, че отговарят на изискванията посочени в обявлението от 02.03.2024 г., и на основание чл. 8, ал.1 от Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на територията на Община Благоевград.

Предстои провеждането на събеседване с кандидатите, за да се проверят и оценят познанията им в правозащитната област, вижданията им за взаимоотношенията между гражданите и местната власт.

Комисията е взела решение публичното събеседване да се проведе на 27 март 2024 година от 17:00 часа в зала „22- ри Септември“ на Община Благоевград.

Очакванията са, че Общински съвет Благоевград ще гласува за нов омбудсман на предстоящото редовно заседание, насрочено за 29 март 2024г.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене