За седма поредна година ДГ „Пролет“ гр. Сандански организира състезанието „Забавна математика“

И тази година състезанието се реализира в два раздела: присъствено и дистанционно. Присъствено се състезаваха пет отбора от по пет деца от четвъртите възрастови групи от детските градини: ДГ „Миньорче“ гр. Перник, ДГ „Родолюбче“ гр. Перник, ДГ „Слънце“ гр. Кюстендил с два отбора и домакините от ДГ „Пролет“ гр. Сандански.


Децата демонстрираха познавателна активност и умствени способности за търсене на печеливша стратегия за вярно решаване на задачите. С тяхна помощ и правилно решените задачи те помогнаха на Алиса да се освободи от магията на Кралицата на картите и да си тръгне от омагьосаното кралство.


Журито в състав: г-жа Катя Лазарова – старши учител в ДГ „Пролет“ гр. Сандански, г-жа Ралица Андонова – учител в ДГ „Слънце“ гр. Кюстендил и г-жа Галина Манолова – учител в ДГ „Родолюбче“ гр. Перник, определиха и победителите в днешното състезание.
I – во място – ДГ „Миньорче“ гр. Перник
I – во място – ДГ „Пролет“ гр. Сандански
II – ро място – ДГ „Слънце“ гр. Кюстендил, гр. „Калинка“
III – то място – ДГ „Слънце“ гр. Кюстендил, гр. „Пчеличка“
III – то място – ДГ „Родолюбче“ гр. Перник.


Купите се връчиха от директора на ДГ „Пролет”, град Сандански- г-жа Мария Василева.
На всички участниците бяха връчени: медал, грамота, тениска с логото на състезанието осигурени от ДГ „Пролет“ и книжки осигурени от община Сандански.
Изказваме нашата благодарност към учителите за подготовката на децата за участието им в математическото състезание „Забавна математика” и мотивирането им за любознателност към света на знанието.
Благодарим, на всички деца за активното участие и отлично представяне!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене