Талантлив благоевградчанин с номинация за престижно отличие

Благоевградчанин, който вижда света по свой начин, е номиниран за Полет в изкуството на фондация „Стоян Кабарев“. Конкурсът ще се проведе през април за 15 поредна година.

Лъчезар Кацарски е сред претендентите за престижното отличие. Младежът е роден и израснал в Благоевград. Син е на талантливи театрали. На музикалната сцена е от дете. Днес може да се похвали с редица участия в концерти, както и в театрални постановки към Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград. Освен това той е част от формацията на Михаил Йосифов „Новините в джаза“. Талантливият изпълнител казва за себе си, че много обича да е сред готини хора и за щастие живота го среща с много такива. За любовта му към изкуството пък споделя, че то е нещо, което придава извънредна красота на всичко.

„То е нещо, което можеш да имаш по всяко време и е нещо, което може да те разсее от всекидневието. Изкуството е нещо, което може да те накара да се чувстваш изключително добре, да те накара да се развълнуваш, да те накара да се разчустваш, трупайки знания и да почувстваш, надграждайки. Изкуството е нещо, което не може да пипнеш, то трябва да се усети. И думите, и музиката са нещо, което са извън физическото, извън обозримото“, каза още Лъчезар Кацарски. Когато е пред публика, Лъчезар има за цел да развълнува публиката, да я накара да се разчуства, да преминат заедно през всичко, което се случва на сцената.

„Имам една своя авторска песен, която съм кръстил „Душеклатец“. Така бих определил нещата. Лично аз бих се определил като един изключително безотговорен душеклатец. Надявам се да е така“, каза Лъчезар пред focus-news.net.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене