Трима ранени при бой в ромския квартал на Кюстендил

Полицията от Кюстендил е реагирала на сигнал за инцидент в кюстендилския квартал „Изток“, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Снощи около 19.00 часа в квартала е възникнал скандал, който е прераснал във физическа саморазправа, между група местни жители.

От една страна са участвали 30-годишен мъж и неговият 59-годишен баща, а от другата страна са били 49-годишен мъж, неговият 30-годишенсън и техен приятел на 33 години.

По време на саморазправата са възпроизведени изстрели с газов пистолет . При сбиването е ползван и нож, трима от участниците в инцидента са с различни наранявания.

Оказана им е медицинска помощ в кюстендилската болница и са освободени за домашно лечение, един е с гръдна травма и е настанен в здравното заведение.

30-годишният участник в инцидента е задържан с полицейска заповед в ареста на Районно управление – Кюстендил. При туширането на конфликта и извършени специализирани действия полицаите са открили газовия пистолет в автомобила на единия от участниците.

Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене