Полицията в Бобов дол, Дупница и Кюстендил на крак след сигнал за кражба на кола и притежание на незаконно оръжие

69-годишен мъж от с. Мламолово е задържан в ареста на РУ Бобов дол за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Процесуалните действия са осъществени в присъствието на поемни лица. Откритата и иззета пушка е с неустановена марка. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи в ОДМВР Кюстендил е постъпил сигнал за противозаконно отнет автомобил – „Фолксваген Голф“, който е бил оставен на паркинг на ул. „Цар Освободител“ в града. Дежурните служители предприели незабавни действия и автомобилът е открит на ул. „Ил. Макариополски“, без липси. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Снощи – малко преди полунощ, е задържан 37-годишен мъж от с. Невестино, опитал да извърши кражба от кафене в района на пазара в Кюстендил, проникнал чрез взлом. Откритите  в обекта от охранителната фирма, която е подала сигнала в полицията.Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Вчера в РУ Дупница е образувано бързо полицейско производство за управление на МПС след употреба на наркотик и притежание на наркотично вещество. 34-годишният водач на л.а. „Рено“ е проверен на  ГП Е 79, тестът е направен с техническо средство. При последвалия обиск са открити и иззети 3 опаковки канабис. 34-годишният е задържан с полицейска заповед. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера дупнишки полицаи са задържали извършителя на кражба на мобилен телефон. Кражбата бе извършена миналата седмица, работата по боразуваното досъдебно производство продължава РУ Дупница.

През изминалата нощ екипи на РСПБЗН са оказали техническа помощ при постъпили 4 сигнала – отводнени са 2 обекта в Кюстендил и 1 в Дупница, отстранени са паднали клони върху МПС в жк „Бистрица“ в Дупница. Причина за произшествията е възникналата около полунощ буря.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене