В Смолян събраха 1208 лв.за лечението на Андрей от Момчиловци

БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯТ БАЗАР В РАМКИТЕ НА КОНКУРСА „БАБА МАРТА БЪРЗАЛА, МАРТЕНИЧКИ ВЪРЗАЛА“ СЪБРА 1208 ЛВ. ЗА АНДРЕЙ ОТ МОМЧИЛОВЦИ
Зам.-кметът Марин Захариев награди най–активните участници в конкурса
Днес зам.-кметът Марин Захариев награди най-активните участници от традиционния Общински конкурс „Баба Марта бързала, мартенички вързала“. Проявата се организира от ЦПЛР-ОДК съвместно с МКБППМН.

1208 лв. са събраните средства за благотворителност от всички мартенички, които участваха в конкурса. Те са за Андрей Андреев от Момчиловци, който е на 32 г. и страда от множествена склероза. Средствата вече са преведени по сметката на майка му.
Призьорите получиха плакети и грамоти в следните раздели:

Детски градини:
Плакет за най-много мартенички от институция – ДГ „Зорница“, гр. Смолян;
Плакет за най-оригинална мартеничка – Арт ателие в ЦПЛР – ОДК Смолян ;
Специална грамота – ДГ „Буратино“, гр. Смолян;

Училища:
Плакет за най-много мартенички от институция – ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Смилян;
Плакет за най-оригинална мартеничка – ПМГ „В. Левски“, гр. Смолян;
Специална грамота – ПГИ „Карл Маркс“, гр. Смолян.

Организаторите от ЦПЛР-ОДК и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Смолян благодариха на всички, които участваха в благородната кауза и проявиха съпричастност. Директорката на ЦПЛР-ОДК –Смолян Гинка Михайлова пожела на всички, включили се в благородната кауза да са здрави, щастливи и все така талантливи.

Конкурсът „Баба Марта бързала, мартенички вързала“ се провежда за поредна година. Целта на инициативата е набиране на средства, предназначени за подпомагане на деца в здравословна нужда или социално слаби семейства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене