Зам.кметът Иван Гюров: Развитието на туризма в с.Баня налага да се вземат мерки

Във връзка със спекулациите и създаващото се напрежение относно отдаването на концесия на общинска собственост в село Баня, Община Разлог заявява категорично, че предоставянето на такава, се извършва след внимателно и детайлно проучване.
„Бурното развитие на туризма в село Баня налага да се вземат изключително много мерки, във връзка с подобряване инфраструктурата, така че да може да отговори на очакванията на инвеститорите. Хората трябва да са спокойни и да не се влияят от слухове, че ще разпродадем общинските земи и имоти, част от които са Турската баня, Стадион, Минералния плаж, Здравната служба и Кметството.

Категорично заявявам, че Община Разлог няма да продаде нито един имот, който е пряко свързан със селото и е общинска собственост към този момент, и всички те ще останат такива. Медицинският център ще бъде обновен и развит, така че да обслужва адекватно населението и целия туристически поток.“, сподели намеренията и вижданията на Община Разлог за развитието на село Баня, зам.-кметът – Иван Гюров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене