Прокуратурата в Кюстендил иска постоянен арест за насилника от Бобов дол

Прокуратурата в Кюстендил иска постоянен арест за насилника от Бобов дол, съобщиха за „Фокус“ от държавното обвинение. Спрямо 39-годишния Начо е предявено обвинение за извършено престъпление в условията на домашно насилие. Към момента той е задържан за срок от 72 часа, след установяването му в столицата. Предстои Районна прокуратура да изготви искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след което то ще бъде внесено за разглеждане в Районен съд – Дупница.

На този етап битата от съпруга си Таня не е подала жалба срещу него. Тя е разпитана от полицията. По думите й става въпрос за битов скандал и иска мъжът й да бъде пуснат от ареста. По данни на прокуратурата в Кюстендил същото се е случило и през 2019 година, когато Таня оттегля подадена от нея жалба и пуска заявление Найден да не бъде разследван.

По думите на майката на побойника, синът ѝ е бил провокиран от жена си. На противоположното мнение е майката на Таня. Според нея младото момиче системно е подлагано на тормоз. Имало и ограничителна заповед от 2023 година.

В семейството на Таня и Найден има две деца. Отдел „Закрила на детето“ е сезиран по случая.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене