Взривяваща ситуация: Чутовен колапс застига ПП-ДБ, ако изборите бяха днес

От втора политическа сила те може да се борят за между 4-то и 6-о място, предупреди социологът от „Медиана“ Кольо Колев

„ПП-ДБ се намират в много слаба позиция. Предсрочни избори ще покажат чудовищни за тях резултати.

Те ще трябва да се борят за между 4-то и 6-о място, с Корнелия Нинова, „Възраждане“, „Има такъв народ“ (ИТН), а вероятно и с нови политически формации“. Това каза социологът от „Медиана“ Кольо Колев, цитиран от БНР.

„До голяма степен вече сме твърде много заразени с пропаганда. Колегите си позволяват внушения, които са доста вън от предмета на социологията.

До голяма степен това, което се публикува като резултати – едва ли не ПП-ДБ са втора политическа сила, едва ли не седят стабилно, е, меко казано, несериозно. Вижте оценките на управлението, вижте недоволството – безпрецедентно ниски оценки“, посочи той.

Като „нечистоплътно внушение“ социологът определи налаганото мнение, че „резултатите ще бъдат същите“.

Пропагандата доста добре работи – за запазване на статуквото. Именно на тази сглобка, в този ѝ формат, наречен евроатлантически“, каза Колев.

той е категоричен, че има огромно недоволство сред хората и „при предсрочни избори това нещо има огромен шанс да избухне“ и „именно поради тази причина непрекъснато се внушава от т.нар. анализатори – няма смисъл, защото ще бъде същото“.

„Има огромен глад в обществото за нова формация, която да обере надеждите на обществото, че нещо може да се промени“, отбеляза Кольо Колев. Според него освен евентуалния проект на президента, други политически формации, които ще се явят като алтернатива на сегашното статукво, също ще се намесят в пренареждането на политическата картина.

Има огромно напрежение отдолу. Към момента те се опитват да натиснат капака отгоре. Недоволството може да избие в такава посока, че им е бедна фантазията“, предупреди Колев.

„Резултатите за ПП-ДБ на предсрочни избори ще бъдат „плачевни“, поради което те имат „един-единствен шанс – отстъпление“. В момента става въпрос за разпределение на властовите позиции, ПП-ДБ нямат избор и ще отстъпват“, изрази мнение Кольо Колев за хода на преговорите около ротацията.

Запитан за имиджовите щети за ГЕРБ от участието им в сегашния управленски формат, социологът заяви, че „едните руинират, а другите седят относително стабилно, те са в силна позиция“ и без съмнение на парламентарни избори ще се представят добре. Проблемът на ГЕРБ ще бъде в търсенето на партньори, допълни той.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене