Полиция и прокуратура с подробности за домашния насилник от Бобов дол

Районна прокуратура – Кюстендил наблюдава досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда в условията на домашно насилие. Това стана ясно от брифинг на районния прокурор на Кюстендил Албена Разсолкова, заместник – районния прокурор Крум Крумов, говорител на Районна прокуратура – Кюстендил, и Николай Васев, главен разследващ полицай на Областна дирекция на МВР – Кюстендил, предаде репортер на „Фокус“.

Беше посочено, че деянието е извършено на територията на Бобов дол. По случая се извършват неотложни действия по разследването. След извършване на побоя мъжът е избягал и е направил опит да се укрие. Той е задържан на територията на София и в момента се конвоира към Районно управление – Бобов дол. Там ще му бъде предявено съставеното постановление за привличането му като обвиняем.

На този етап няма изготвена медицинска експертиза на пострадалата жена, с която да се квалифицира обвинението. При единия случай Наказателният кодекс предвижда наказание до 3 години лишаване от свобода, а при другия случай – 1 година затвор.

Прокуратурата разполага с данни, че през 2019 година съпругата на задържания е подала жалба срещу мъжа си, образувана е била преписка, но след това жената е пуснала заявление в Районно управление – Бобов дол с искане да не се разследва инцидента по това време. Постановен е отказ за образуване на досъдебно производство, защото и не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер.

По време на брифинга беше посочено, че дъщерята на битата жена е записала по собствена инициатива видеоклипа, на който бащата бие майката. Целта е била да покаже клипа на баба си.

Майката е разпитана. Според нея причината за побоя е станал отказ от нейна страна да занесе документ на свекъра си. По този повод е възникнал скандал между нея и съпругът й, който побой е прераснал във физическо насилие.

Разпитано е и детето, снимало клипа. То е заявило, че е предприело тези действия без знанието на родителите си. А след това бащата е преустановил побоя и е излязъл от стаята, а детето само е спряло снимането на клипа. След това го е изпратило на баба си.

Тя от своя страна е публикувала видеото в социалните мрежи с цел да докаже, че зет й осъществява домашно насилие спрямо дъщеря й. За момента няма данни да се налага извеждане на децата от семейството. Пострадалата не е подала жалба в полицията. Органите на МВР са се самосезирали.

Семейството има две деца. Сигнализиран е отдел „Закрила на детето“. Предстои да се прецени какъв е капацитетът на родителите за отглеждането на децата и дали те трябва да бъдат изведени от семейната среда.

Извършителят на побоя е задържан. Той е осъждан, реабилитиран. Има наложено наказание за извършено престъпление – хулиганство. Наказанието е било „Глоба“ в размер на 1 000 лева.

Побойникът от Бобов дол ще бъде задържан за 72 часа. След това ще бъде внесено искане в съда за постановяване на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене