Богата на култура седмица в Кюстендил

Започва богата на културни събития седмица в Кюстендил, съобщиха за „Фокус“ от отдел „Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил. На 12 март от 18.30 часа в читалище „Братство“ ще се състои концерт с кауза. Участие в него ще вземат групите „Спринт“ и „Хоризонт“, а подкрепата ще бъде към хората с репродуктивни проблеми.

Във вторник театърът в града ще представи „Последният полов атлет“. От 19.00 часа пред публиката ще излязат актьорите добричкия културен институт.

От 13 до 15 март Регионалният исторически музей в града стартира детски музейни работилници на тема „Измерване на времето в древността“. Това ще се случва между 14.00 часа и 18.00 часа.

На 14 март в голямата залата на театъра ще бъде представен концерт-спектакълът на Ансамбъл „Българе“ – „Паисий“. Началото е в 19.00 часа. Ден по-късно, но във фоайето на театъра ще бъде открита Годишната изложба на школа „Новите майстори“ – „Палитра в крилете“.

На 16 март ще бъде проведена церемония по избора на 57. Девойка „Кюстендилска пролет“. Началото е в 19.00 часа на площад „Велбъжд“.

На 17 март в село Соволяно се организира празникът за Сирни Заговезни – „Да изгоним злото“. От 17.30 часа в центъра на населеното място ще бъдат запалени ритуални клади.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене