Март носи бонус почивен ден за работещите в Кюстендил

21 март е обявен за официален празник на Кюстендил, след решение на Общински съвет. Празникът „Кюстендилска пролет“ е неприсъствен ден за територията на община Кюстендил. Това припомни пред „Фокус“ председателят на Общинския съвет в града Димитър Велинов. По думите му решението, взето от местния парламент още през 2011 година, отново ще бъде публикувано на сайта на Общината. Всеки може да се запознае с него.

„Нашите съграждани могат да бъдат освободени от работа и да се насладят на празничния ден – 21 март“, каза Димитър Велинов. По думите му, ако се наложи в този ден да се работи, то той трябва да бъде платен съгласно Кодекса на труда.

От КНСБ – Кюстендил допълниха, че съгласно становище на Министерство на труда и социалната политика решението на ОбС касае всички служители. Денят е неприсъствен за всички предприятия, институции и организации, както и техните поделения, на територията на община Кюстендил.

Решението на местния парламент произвежда пряко действие по силата на Закона и не е необходимо издаването на отделна заповед от страна на работодателите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене