Ненчо Касъмов единствено пред Топ Преса за „Детски Пирин Фолк“ и юбилейния Пирин Фолк – 2017

 Методи Байрактарски Зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса и Ненчо КасъмовДи Ен Кей Медия Груп“

Г-н Касъмов, миналата година за пръв път организацията на фестивала „Пирин Фолк“ Сандански беше поверена на „Ди Ен Кей Медия Груп“ ООД, а вие бяхте негов директор. След големия успех, сега сте на прага на юбилейното XXV-то издание. Как върви подготовката?

– Да, през 2017 година Пирин Фолк ще отбележи своя четвъртвековен юбилей. Да просъществуваш толкова дълго време и през всичките тези години говори само по себе си за уникалност и престиж. Като цяло сме доволни от постигнатото през 2016 г. – Летният театър беше препълнен и двете фестивални вечери, звученето и визията бяха завръщане към македонската традиция, гледаха ни милиони по телевизията и интернет, направихме една обширна национална рекламна и ПР кампания. Затова сега амбициите са ни още по-големи и обещаваме още по-голям празник на македонската песен. Подготовката върви по план. Тази година Пирин Фолк ще се проведе в три фестивални вечери – 25, 26 и 27 август. За първа година се учредява „Детски Пирин Фолк“.

Какво представлява „Детски Пирин Фолк“?

– Това е конкурс за изпълнителско изкуство за деца между 8 и 15 навършени години. Наясно сме, че има много такива конкурси за деца. Различното е, че на Пирин Фолк изявата на децата ще има изключително силно медийно отразяване, което може да постави един страхотен старт за кариерата на едно талантливо и надарено дете. Конкурсът ще бъде излъчван на живо по музикални телевизии Фен Фолк ТВ и Фен ТВ, в YouTube и по две радиостанции. Преди него ще направим представяне на всяко от допуснатите деца за участие в интернет сайтове, вестници и т.н. Заявки за участие се приемат до 30 април на e-mail: office@fenfolktv.bg  Нужно е да се изпрати демо запис на изпълнение на детето, кратка биография и актуална снимка. В средата на май месец компетентно селекционно жури ще изслуша всички кандидати на живо в студио в София и ще определи допуснатите до участие във фестивала. Те ще са 20 на брой. Победителите ще станат ясни още в края на конкурсната вечер на 25 август.

Какви награди ще има за тях? Какви допълнителни стимули ще дадете на победилите деца?

Ще бъдат връчени Първа, Втора и Трета награда на фестивалното жури и Награда на Кмета на Община Сандански. И четирите награди имат и парично измерение. Ще се връчи и Награда на телевизионния зрител, която ще бъде определена чрез sms гласуване. Като допълнителен стимул ще допуснем някои от победителите в „Детски Пирин Фолк“ да вземат участие със свое изпълнение в Гала-вечерта на 27 август, когато концертът ще се предава на живо допълнително и по национална ефирна телевизия…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене