Ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ участва в работна среща в Аристотеловия университет

Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Николай Марин взе участие в работна среща, която се проведе в гр. Солун, Гърция. На срещата присъстваха още директорът на дирекция „Научни и образователни програми“ проф. д-р Иванка Станкова, ръководителят на катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ доц. д-р Даниела Томова и експертът в отдел „Международно сътрудничество“ Станислав Грозданов.

На срещата бе обсъдено участие в съвместно проектно предложение с Аристотеловия университет и Общината в гр. Терми по Програма ИНТЕРРЕГ VI-A Гърция – България 2021 – 2027.
Основни цели на програмата са подобряване на равния достъп до приобщаващи и качествени услуги в областта на образованието, обучението и ученето през целия живот, подобряване на защитата и опазването на природата и биологичното разнообразие, засилване на ролята на културата и устойчивия туризъм за икономическото развитие и др.

По време на събитието бе потвърдена готовността на Югозападния университет да участва като водеща институция или като партньор в трансграничен проект с тематична насоченост, свързана със спортния туризъм.
В края на срещата ректорът на Аристотеловия университет проф. Хараламбос Фейдас връчи на проф. д-р Николай Марин почетния знак на Аристотеловия университет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене