Празнична работилница в СУ“Никола Вапцаров“-гр.Хаджидимово

Днес  в СУ“Никола Вапцаров“-гр.Хаджидимово в групите от ЦОУД в 5,6 и 7 класове се проведе открит урок по Занимания по интереси. Урокът беше ,,Празнична работилница“. В кабинета за ЗИ учениците показаха знания за празниците на месец март и традициите ,свързани с тях.
Учениците изработваха мартеници и картички за 8 март ,използвайки различни техники и материали. Всяка една от групите показа и умения за работа и с IT технологиите.

Петокласниците представиха интерактивен урок за баба Марта на Mozabook , където разказаха легендите за възникването на мартеницата и какви са традициите на този празник.
Шестокласниците представиха интересна презентация за 8- ми март и детайлно запознаха всички с историята на празника.

А най- големите – седмокласниците бяха подготвили презентация за 3 март- Националния празник на Република България.

За общо забавление бяха подготвени игри. Играха ,,Стани богат“ Learning apps ,където показаха колко са били внимателни по време на презентирането на разказите за баба Марта, възникването на празника на жената 8- ми март и детайли от историята на България. Редиха и пъзели на интерактивната дъска на Jigsaw Planet.

Урокът протече много приятно и за присъстващите гости -директорът на училището г- жа Вангелия Петрелийска,пед.съветник -Хр.Урдева и преподаватели .А учниците се забавляваха ,научавайки нови неща,каквато всъщност е и целта на часовете за Занимания по интерси

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене