Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков и общински съветници бяха сред официалните гости на традиционния прием-коктейл в Американския университет в България

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков и общински съветници уважиха с присъствието си президента на Американския университет в България Д-р Марги Енсайн.
По нейна покана представители на благоевградската общественост присъстваха на прием-коктейл в Студентски център „Америка за България”, университетски комплекс „Скаптопара“.

Приемът бе в чест на доброто партньорство между Американския университет в България и общността в Благоевград
Президентът на АУБ разказа за най-важните постижения на АУБ през последните години.
В речта си Д-р Марги Енсайн
изрази благодарност към представителите на благоевградската общественост за съдействието и подкрепата, които те оказват на университетската общност и съобщи, че предстои разширяване на университета.

Това от своя страна ще създаде възможност броят на студентите да се увеличи. В тази връзка кметът Методи Байкушев каза, че е благодарен за доброто партньорство с АУБ и обеща Община Благоевград да съдейства на висшето учебно заведение с каквото може.

Сред официалните гости на събитието бяха: кметът на община Благоевград, Методи Байкушев, областният управител на област с административен център Благоевград- Мария Димова, председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков, общински съветници, представители на общинското ръководство, на културни, образователни и бизнес организации от града и региона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене