Борисов побесня: Катастрофа! Срамувам се, ако са допуснали това да се случи

Причината за гнева му е информация, че от Германия със самолет у нас са върнати бежанци, уличени в грабежи, изнасилвания и други

„Ако това е вярно, което сега опозицията изговори от парламентарната трибуна, трябва много, много да се замислим“ – това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС).

Думите му са по повод изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, че самолет, излетял от Германия с опасни бежанци, уличени в куп престъпления, е кацнал у нас.

„Ако е вярно трябва незабавно или тези хора, които са дошли – както аз постъпвах преди три години… подобен самолет с обявени от немското правителство за убийство, грабежи, изнасилвания и други да ни ги върнат в България…

Ако е вярно или трябва незабавно да презаредят самолета и да си ги пратят откъдето са дошли или да се върнат в Германия, за да лежат в немски затвори и да си излежат присъдите.

Ако нашите са го допуснали това е недопустимо! Позорно!“ – отсече Борисов и поясни, че „тук не говорим за нещастните, бягащи от войната семейства, защото съм казвал, че на тях винаги трябва да им помагаме“.

Тези или трябва веднага да влязат в затвора в Германия или в българския.

Срамувам се, ако това е вярно! Ако са допуснали подобни неща това е катастрофа!“, разгневи се Борисов и поясни, че няма значение от кой ресор е човекът, допуснал това да се случи.

„Още сега ще искам доклад за това дали е вярно. Днес трябва незабавно да се реагира“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Бих призовал да спрат медийните изяви. За няколко дена ли става въпрос. Припряност, при положение че ясно казах.

На 5 март го обявявам на партията, заявяваме защо искаме коалиционно споразумение, а не сглобки. Г-н Петков да се замисли как би изглеждало едно такова правителство и как ще отговаряме на въпросите в пленарна зала, защото от това, което питат, виждам, че много неща не са направени“, обяви Борисов по повод изказването му от сряда, че ако до 8 март не се разберат с „Продължаваме промяната“ (ПП) отиваме на избори.

По думите му с Петков трябвало да мислят как да направят по-работещо правителство.

„Имаха три години. Да бяха сменили КЗК, а не само да ми го натякват. Три пропуснати години, а сега за няколко дена недоволстват. 

Коалиционното споразумение няма да е нещо, което няма да чуят. Няма подмяна на приоритети“, добави бившият премиер.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене