Кюстендил отбелязва Деня на художествената самодейност

В кюстендилското читалище „Братство“ ще бъде отбелязан Деня на самодееца и на любителското художествено творчество, съобщи за „Фокус“ председателят на читалището Иван Андонов. По думите му това е празник на българския талант, на българския дух, празник за всички, които озаряват живота ни, отдават време и сили за запазването на българската традиция и култура.

„Самодейното изкуство е най-верния мост между поколенията и хората от различни професии, обединени от любов към творчеството и красотата, към българския фолклор и изкуство“, каза Иван Андонов.

Културната програма ще започне в 17.00 часа, когато ще бъде открита изложба на икони – дърворезба на Димитър Димитров от Кюстендил. Той е работил дълги години като служител на Министерството на финансите – Агенция „Митници“, а с дърворезба започва да се занимава преди 20 години. Изложбата включва над четиридесет икони с образите на различни светци.

От 18.00 часа ще стартира празничен концерт, в който участие ще вземат Фолк-Арт Формация, Танцова формация „Нова Генерация“, Вокално-инструментална група „Елеганс“, Музикална компания „Пей сърце“, възпитаници на класовете по пиано и акордеон и други.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене