В Банско отбелязаха с концерт Международния ден на хората с увреждания

107359-zaedno-mojem-poveche-01„Заедно можем повече“ бе мотото на концерта, с който бе отбелязан Международния ден на хората с увреждания в община Банско.

„Добре дошли в света на специалните, на различните, но и същите! Нека Ви запознаем с тях, нека Ви разкажем, нека Ви направим част от техния, но и от общия ни свят! Благодаря на кмета Георги Икономов и на цялото общинско ръководство за това, че винаги протягат ръка на нуждаещите се. А на хората, които всеки ден неуморно се грижат за потребителите на социалните заведения – поклон“, каза в обръщението си към присъстващите началник отдел „Хуманитарни дейности“ Мая Стоицева, след което по изключително вълнуващ начин представи социалните услуги, на които общината е доставчик. Потребителите на услугите, които взеха участие в програмата, трогнаха публиката и заслужено получиха бурни аплодисменти.

 

„Банско е сред общините с най-много разкрити модерни социални услуги за хора в неравностойно положение и една от първите с опит в интегрирането на деца със специфични потребности в масовите училища. Уверявам Ви, че кметът Георги Икономов и целият му екип, сме  отворени  за всякакви предложения и партньорства, които да подпомогнат усилията ни за създаване на условия за пълноценно участие в обществото на хората с увреждания. Дейностите за защита на тяхната личната индивидуалност, достойнство и права, е важен елемент от общинската социална политика. Поздравявам всички потребители на услугите и нека те знаят, че имат нашата подкрепа“, каза в поздравителното си слово заместник кмета по „Хуманитарни дейности“ Александър Мацурев.

 

В края на празничния концерт, се състоя благотворителна изложба, от която всеки имаше възможност да закупи вкусни питки, красиви картини и Коледна украса, специално изработени от лицата, ползващи социалните услуги.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене