Търсят се доброволци за почистване на гробищата в Огняново

По повод предстоящата Задушница кметът на с.Огняново инициира акция за почистване на гробищния парк в селото. По този повод той публикува следния апел към съселяните си през социалните мрежи:

Уважаеми жители на село Огняново,

Православната църква е определила съботата за ден на покойните, затова Задушница винаги се пада в шестия ден от седмицата. Задушница е ден, в който отдаваме почит на мъртвите. По повод предстоящата на 9-ти март „Голяма Задушница“, от Кметство Огняново призоваваме жителите на село Огняново да се включат в организирано почистване на християнското гробище на селото. Мероприятието ще се проведе на 2 март – събота, с начален час – 09:00 часа. Нека всеки от Вас, който има времето и възможността в уречения ден, и който проявява съпричастност към подобряване на състоянието на гробището, да заповяда и да се включи в почистването.

Необходимо е да донесете със себе си, подходящи за целта на инициативата инструменти – мотики, лопати, метли, ножици, ръкавици и всичко останало, което прецените, че ще бъде нужно за почистването. От Кметството ще се погрижим – в делничните дни на идната седмица, да извозим всички растителни, строителни и други отпадъци и материали, които се съберат по време на акцията. Нека тези от Вас, които все още не са почистили гробните места на своите близки, и които няма да успеят да се включат в акцията, да го направят в дните на седмицата преди Задушница. Има покойници, чиито близки са далеч и поддържането на гробните места е изоставено. Да се погрижим и за тях!

Нека бъдем обединени в името на общото ни минало!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене