Нова телефонна схема! Заплашват с тежки телесни повреди и съд

Жена сподели за сериозен телефонен тормоз, на който бил подложен член на семейството ѝ. Човекът получил обаждане, в което му било заявено, че дължи пари към голям мобилен оператор.

Последвали и плашещи заплахи, свързани с „тежки телесни повреди и съд“, твърди Ваня А., която споделя за случая. Всичко това обаче се оказало опит за измама. Хората посетили офис на съответния оператор, където станало ясно, че гражданинът не дължи абсолютно никакви суми – още повече, той дори не е клиент на фирмата.

„Предупредете близките си и подавайте оплаквания, за да спре този шантаж и измама, защото не сме първите няма и да сме последните“, призовава жената.

Тя допълва, че по случая е подаден сигнал до органите на реда, а нейния роднина се справя със случващото се, като не вдига на измамните обаждания.

 

Вижте и целия сигнал, споделен от Ваня А.:

Измама! Споделяйте! От тези номера са притеснявали и заплашвали по сериозен начин от сорта на “тежки телесни повреди и съд” член от семейството ми, че дължи пари на „Виваком“. При посещение на офис на оператора се установява, че няма нищо такова, тъй като не сме текущи клиенти на оператора и ни казаха, че няма нищо такова и не дължим пари.

Подадено е оплакване в полицията, но явно решението за тях е просто да не им вдигаме когато звънят. Няма как оператор да изпраща по този начин банкови сметки и т.н. Предупредете близките си и подавайте оплаквания, за да спре този шантаж и измама, защото не сме първите няма и да сме последните.

Ваня А. разкрива и въпросните номера:

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене