Приеха Бюджет 2024 година на Община Благоевград, ето какво предвижда той

Общински съвет – Благоевград при Бюджет 2024 година на Община Благоевград, предаде репортер на „Фокус“. Това се случи по време на днешното извънредно заседание на местния парламент.

Кметът Методи Байкушев обясни, че детайлно бюджетът е бил представен по време на проведеното в Благоевград обществено обсъждане, както и в постоянните комисии към общинския съвет. От думите му стана ясно, че на база това са били направени леки корекции, така че да отговарят на нуждите на обществото.

„Бюджетът е политика, не е само числа, които да управляваме. Предвидили сме реални приходи, които ще реализираме през тази година, разходната част е намалена“, каза още той.

Макрорамката на Бюджет 2024 година е в размер на 45 785 337 лв. Предвидените разходи пък са в размер на 43 599 688 лв., което означава, че положителният баланс за годината ще бъде в размер на 2 185 649 лв. Дефицитът в Бюджет 2024 година е в размер на 20 209 868 лв.

Сред основните приоритети, залегнали в Бюджет 2024 година са благоустрояване на града, повече пари за малките населени места и образование, развитие на социалните услуги, културата, спорта и други.

Кметът Байкушев добави, че Община Благоевград работи много активно и за привличането на повече инвеститори, с което се очаква да се генерират и повече приходи в общинската хазна. Друга важна задача пред общинското ръководство е да се актуализират общинските такси, така че да бъдат адекватни за времето си и да са сравними с тези на останалите общини.

След гласуването на Бюджет 2024 година председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков каза: „Да ни е честит Бюджет 2024 година на Община Благоевград“ и даде 15-минутна почивка по искане на групата на ГЕРБ в местния парламент.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене