В Кюстендил се състоя конкурс за най-добро домашно вино

Андрея Карамфилова спечели престижната награда – дъбово буре, в най-големия конкурс за домашно вино в Кюстендил, който се състоя днес в читалище „Пробуда 1961“ в Кюстендил. Официални гости на събитието бяха кметът на община Кюстендил Огнян Атанасов, председателят на Общински съвет-Кюстендил Димитър Велинов, заместник-кметът Кристиян Иванчов, председателят на читалище „Братство“ Иван Андонов.

Събитието започна с водосвет за здраве, отслужен от духовници от Кюстендилска духовна околия, след което бе направен ритуал по зарязване на лозята.

Над 30 вина бяха оценявани от компетентно жури, с председател Павел Петришки, който е лидер на местната структура на Партията на любителите на червеното вино. Участниците в конкурса се съревноваваха в три категории – за най-добро бяло, червено вино и розе – собствено производство. Вината бяха оценявани по критериите: цвят, бистрота, блясък, плътност, аромат и вкус.

Кметът Атанасов награди победителите в трите категории. Победителите получиха предметни награди, екскурзия до Република Северна Македония, грамоти. Всички бяха закичени и с бръшлянови венци.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене