Кметът Баненски сложи край на слуховете: Обществената минерална баня в Добринище не се продава

От няколко дни в интернет пространството, както и в част от регионалните медиите, се носят слухове, че обществената минерална баня в Добринище ще бъде продадена.

В своята Facebook страница кметът на община Банско Стойчо Баненски написа, че никога и никой не е имал намерение да продава банята.

„Нека жителите на Добринище знаят – аз съм вярващ човек и няма да тръгна срещу хората. Внушенията за бъдещето на банята са провокирани от лица, които или не познават и не разбират механизма на управление на публичните ресурси в полза на всички жители на общината, или преследват свои лични цели, които не съвпадат с обществените интереси. Инсинуациите не им правят чест.

Познавам добре историята на Добринище и на общината, знам още повече за настоящето и имам визия за нейното бъдеще, заради което бях избран за кмет. В тази визия няма промяна на предназначението на банята. Тя ще бъде за обществено ползване, каквато е била винаги“, допълва кметът на Банско.

Баненски заявява категорично, че всички трябва заедно да работят за общото благо и просперитета на цялата община и допълва:

„Няма да допусна това да бъде за сметка на никого – нито на банскалии, нито на хората от Добринище. Нужни са общи усилия и готовност за промени, които да оптимизират използването на всички налични ресурси. Нека, вместо да пилеем време и енергия в измислени проблеми и несъществуващи казуси, да работим заедно и да вървим напред.

Светът се развива с бързи темпове и никой няма да ни чака. Аз съм решен да направя така, че община Банско, за която се говори със суперлативи в световните медии, да продължи възхода си!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене