ПОЛИТИЧЕСКАТА НОВИНА! Ексметът на Благоевград Атанас Камбитов се връща в ГЕРБ

 Ексметът на Благоевград Атанас Камбитов се връща в ГЕРБ, Б. Борисов му обещал да е регионален координатор за Югозапада

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов се връща в ГЕРБ – партията, от която управлява общината в продължение на 2 мандата и която напусна заради бившия й зам. председател Цветан Цветанов. Новината бе потвърдена за „Струма“ от 3-ма независими източници.

Още миналия ноември, непосредствено след местните избори, Камбитов сам е потърсил контакт с областното ръководство на ГЕРБ в Благоевград, за да обяви намерението си да се върне в партията и да помага. Имал е и среща с Бойко Борисов, който се отнесъл благосклонно към идеята му и дори обещал да му измисли пост на регионален координатор на структурите на ГЕРБ в трите области на Югозапада Благоевградска, Кюстендилска и Пернишка.

Очакванията са това да се случи преди евроизборите. Дотогава Камбитов трябва да възстанови членството си в ГЕРБ.

Припомняме, че Атанас Камбитов през 2007 г. стана общински съветник от ГЕРБ в Благоевград, а после и депутат в XLI НС и член на Комисията по земеделие и гори. През 2011 г. бе избран за кмет на Благоевград, като спечели на балотажа срещу кандидата на БСП Емил Костадинов. През 2015 г. беше преизбран за кмет от ГЕРБ с 58,03% от избирателните гласове. През 2019 г. Камбитов загуби местните избори от независимия Румен Томов и година по-късно напусна ГЕРБ, за да се присъедини към политическия проект на бившия втори Цв. Цветанов „Републиканци за България“. От името на новата партия екскметът участва в няколко избора, но без успех. Миналата година се включи в местните избори за Благоевград като независим кандидат за кмет, но получените 12,53% не му стигнаха, за да получи трети мандат.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене