Без категория

Кметът на Банско Георги Икономов проведе редовната си месечна среща с представители на полицията, горските стопанства на територията на общината и Национален парк „Пирин“

IMG_1968Кметът на Банско Георги Икономов проведе редовната си месечна среща с представители на полицията, горските стопанства на територията на общината  и Национален парк  „Пирин“. Основната тема на дискусията бе осигуряването на обществения ред и сигурност по време на предстоящите празници, като само за 8-ми декември се очаква курорта да бъде посетен от над 20 000 студенти. Стана ясно, че от 1 декември отново започва  работа репартиращия автомобил (паяк).

Васил Желязков от РУ „Полиция“ Банско благодари на градоначалника за съдействието на общината за допълнителното командироване на  полицаи, вследствие на което районното управление  ще има готовност да обезпечи сигурността на гражданите и гостите по време на зимния сезон.

Предстои провеждането на съвместни проверки на търговските обекти и нощните заведения с представители на община Банско, МВР и пожарна безопасност. Ще бъдат проверявани документите на обектите и ще бъде изисквана информация за персонала. В проверките ще се включат представители на Инспекцията по труда и Националната агенция по приходите.

„През изминалия зимен сезон нарастнаха оплакванията от т.нар. викачи. Заедно с полицейските власти търсим форма, по която дейността им да бъде регламентирана и контролирана” коментира Икономов в края на срещата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене