Лидерът на РСЗ Яне Янев призовава земеделците в Пиринско да излязат на протест и блокират с машините си граничните пунктове в региона

Лидерът на ПП РЗС Яне Янев призовава всички производители от животновъдството и растениевъдството в област Благоевград да излязат на протест и блокират с машините си граничните пунктове Кулата и Златарево.

Ето какво съобщи Янев:

Драги колеги,
Дойде моментът заедно всички производители от животновъдството и растениевъдството да кажем категорично НЕ на тоталния геноцид срещу аграрния сектор в България и ЕС!

Най-важната точка за блокада преди ГКПП Кулата и ГКПП Златарево ще бъде при с. Ново Делчево, общ. Сандански в 10 часа на 07.02.24 г. (сряда).

Очаквам Ви с трактори и прикачен инвентар, коли и камиони, дори и каруци!

На добър час! Бог пред нас, ние след него!

Ваш: Яне Янев

Както Pirinsko.com съобщи по рано днес: Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), представляваща и обединяваща огромна част зърнопроизводителите в България, започва безсрочни протестни действия в 10:00 часа.

След състоялата се среща на 4 февруари в Министерския съвет между бранша и властта регионалните сдружения от НАЗ единодушно взеха решение, че предложението на държавата е незадоволително и неприемливо. В методиката на подпомагане, която беше представена в МС, липсва компетентна икономическа експертиза, тъй като годишната данъчна декларация за последната година категорично не може да покаже загубите на земеделските производители, които нарастват през последните три години, заявяват от НАЗ.
Асоциацията настоява да се преразгледа предложението за разпределение на помощите и бюджета, които биха възпрепятствали масови фалити в българското земеделие, както и за ясни гаранции за законодателни промени, поети от лидерите на парламентарните групи, които от своя страна ще гарантират устойчивост на сектора.

Точките, на които ще бъдат блокирани възлови пътища в цялата страна от 10:00 до 12:00 часа, са отбелязани на приложената карта.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене