Бонуси за директори на учебни завения в общините Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча и Хаджидимово

Правителството одобри допълнителните възнаграждения на директорите за постигнати учебни резултати. Министерски съвет одобри допълнителни трансфери в размер на 702 754 лв. за изплащане на допълнително възнаграждение за постигнати резултати от труда през учебната 2019/2020 година на директорите на общинските детски градини, училища, центрове за подкрепа за личностно развитие и центрове за специална образователна подкрепа, разпределени по общини в цялата страна.

Постановлението на МС е публикувано в Държавен вестник и влиза в сила от днес.

Ето и разпределението по общини:

Община Гоце Делчев получава общо 36 867 лева за възнаграждения на директори на учебни заведения. От тях 18 867 лева  са средствата, които се предоставят  за директори на общински училища и центрове за подкрепа (ЦСОП, ЦПЛР). Останалите 18 000 лева  се предоставят за директори на детски градини и центрове за подкрепа  за личностно развитие (ЦПЛР).

За община Гърмен средствата, предвидени за допълнителни възнаграждения са 20 463 лева. От тях 11 463 лева са за директори на общински училища, ЦСОП и ЦПЛР,  а 9 000 лева – за директори на детски градини и центрове за подкрепа  за личностно развитие (ЦПЛР).

За община Хаджидимово се отпускат общо 10 470 лева. От тях 5 970 лева са за директори на общински училища, ЦСОП и ЦПЛР, а 4 500 – директори на детски градини и центрове за подкрепа  за личностно развитие (ЦПЛР)

За община Сатовча средствата са в размер на 31 948 лева. От тях  18 448 лева са за директори на общински училища,ЦСОП и ЦПЛР . Останалите 13 500 лева са предвидени за директори на детски градини и центрове за подкрепа  за личностно развитие (ЦПЛР).

Допълнителните трансфери ще са осигурени за сметка на намаление на утвърдените разходи по „Политика в областта на всеобхватното, достъпно и качествено предучилищно и училищно образование. Учене през целия живот“, бюджетна програма „Училищно образование“, по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2020 г.

Средствата се предоставят по бюджетите на общините от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности за сметка на намаление на бюджетното взаимоотношение на централния бюджет с бюджета на Министерството на образованието и науката за 2020 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене