Анна Бистричка от РБ и Асим Адемов от ГЕРБ стават зам. областни управители на Благоевград

асим адемов

Ивайло Златанов фаворит за шеф на Регионалния инспекторат по образование

Двама ще останат заместник областните управители на Благоевград и в новия екип на губернатора Бисер Михайлов, първоначално се смяташе, че за да се удовлетворят претенциите на сложната коалиционна  схема на новото управление, ще бъдат от­пуснати три длъжности – по една за ГЕРБ, РБ и АБВ или Патриотичен фронт.

Последно било решено заместниците да са само двама и почти сигурно това ще са адвокат Анна Бистричка, която е от РБ, и Асим Адемов от ГЕРБ. Бистричка през юни оглави партията на Миглена Кунева – ДБГ, в Пиринско. Тя е и юрискон­султ на община Струмяни, на парламен­тарните избори бе трета в листата на РБ.

Асим Адемов е т.нар. „острие“ на ГЕРБ в община Гърмен, където дълги годи­ни води публична битка с бившия кмет на общината и бивш депутат от ДПС Ахмед Башев. Той има магистърска степен по публична администрация в ЮЗУ – Благоевград и е бакалавър по българска филология от Пловдивския университет. Беше директор на учи­лището в родното му село Долно Дряново, откъдето бе уволнен при предишното управление. На избори­те през октомври бе шести в депутат­ската листа на ГЕРБ. Името му бе спрягано и за шеф на Регионалния ин­спекторат по образование в Благоевград, но на тази позиция почти сигурно ще бъде върнат старият просветен шеф Ивайло Златанов. Кандидатурата му би­ла сред най-широко подкрепяните в средите на ГЕРБ. На проведената пре­ди десетина дни общинска отчетно-из­борна конференция на ГЕРБ в Благоев­град той спечели най-много гласове за председател след настоящия лидер Йордан Андонов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене