Николай Христов е новият Цар на виното в благоевградското село Дъбрава

Николай Христов бе избран сред близо 20 участници, чиито бели и червени вина бяха дегустирани от тричленно жури. Заедно с Трифон Зарезан, който пристигна в Дъбрава Николай Христов ритуално заряза лозята в един от масивите, в землището на селото.

Решението на журито изненада новия Цар на виното, Николай Христов. Той разказва, че се занимава с винопроизводство от 30 години. Купил гроздето от пазара тази година, а виното е чисто мерло. Неговата рецепта е хубаво грозде, качествени съдове и много любов.

В образа на Трифон Зарезан и тази година се превъплати актьорът Бранимир Митов. Той ориса десетките гости на село Дъбрава, които се бяха събрали пред кметството около маси отрупани с вино и хубави мезета. Трифон Зарезан пожела здрава и успешна година, берекет и плодородие, а виното да прелива от бъчвите.

Сред гостите на празника бе и заместник – кметът на община Благоевград по култура, спорт и туризъм, Станислав Кимчев, който е категоричен, че трябва да пазим традициите и никога да не забравяме откъде сме тръгнали.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене