Радослав Ревански: Община Белица изпълнява проекти за над 10 милиона лева

Община Белица изпълнява проекти за над 10 милиона лева, свързани с инфраструктурата. Предстои да започне провеждането на обществени поръчки за проекти за повече от 30 милиона лева, каза в интервю за БТА кметът на Община Белица Радослав Ревански. Проектите са свързани с водоснабдяване, канализация, асфалтиране, рехабилитация на пътища, корекция на Белишка река, както и на деретата в белишкото село Краище.

Наред с тези проекти, има спечелени и за саниране на два блока в центъра на Белица, сградата, в която се помещават редица изнесени държавни структури, кметството на село Бабяк и други. Предстои да се кандидатства и за саниране на полицейския участък в града.

Цялата община се преобрази през изминалите няколко години, посочи Радослав Ревански. Наред с инфраструктурните проекти, които променят облика на населените места в Община Белица, предстои да се реализират и проекти в образователната инфраструктура, допълни той. По думите на Ревански предстои кандидатстване за финансиране, с което ще бъдат изградени и модернизирани физкултурни салони в училища в Бабяк и в Белица, нова спортна площадка до стадиона в Краище. „Всички инструменти, които са възможно и могат да ни донесат европейски средства и средства от държавния бюджет, всички механизми на Европейския съюз, използваме на максимума“, коментира още общинският кмет.

Промяната, която настъпва в община Белица, вече води и инвеститори. Сред най-големите е германският предприемач Матиас Цайтлер, който създава база за дигитални номади от целия свят в планинския курорт Семково. „Той закупи една огромна база в курорта, в която инвестира близо 16 млн. лева за около две години. Това показва, че сме един добър партньор на бизнеса и създаваме условия, каквато всъщност е и нашата задача. Ние не можем да правим цехове като Община, не можем да строим фабрики, но ние сме длъжни да създаваме условия“, каза още Радослав Ревански. БТА/Десислава Велкова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене