Бюджетът на Смолян ще се гласува на заседание на Общинския съвет на 9 февруари

Бюджетът на Смолян за 2024 г. ще бъде разгледан и гласуван на заседание на Общинския съвет на 9 февруари, съобщиха от Общинската администрация. Заседанието е насрочено за 9 февруари, вместо първоначално обявената дата 6 февруари, а отлагането се налага след постъпили възражения от групата съветници от „Нашият Смолян“.

Съветниците от „Нашият Смолян“ възразиха срещу първоначално насрочената дата, тъй като не са спазени предвидените срокове за предоставяне на материалите по точките от дневния ред. Според съветниците този пропуск е грубо нарушение на правилника за свикване на заседанията. Председателят на Общинския съвет Димитър Кацаров заяви пред БТА, че се е съобразил с възражението на групата „Нашият Смолян“ и датата е променена. По-късното предоставяне на документите по дневния ред е заради технически проблем със сървъра, допълни председателят.

Предложение за създаване на Общински културен център „Н. Хайтов“ е включено за разглеждане на заседанието на Съвета на 9 февруари. Предвижда се центърът да разработва и изпълнява общинска политика в областта на културата и младежките дейности, да организира фестивали, концерти, изложби, конкурси.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене