Бойко Борисов: Не съм канил Румен Радев в сглобката

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че не е канил президента Румен Радев в сглобката. Припомняме, че вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че „президентът е бил поканен за част от сглобката“.

„Аз не съм отправял такава оферта. Кой от другите лидери на партии в сглобката е отправил тази оферта, защото Йотова едва ли си го е изсмукала от пръстите“, заяви Борисов.

Не виждам никакъв смисъл да коментирам войната между лидери на политически партии, заяви той във връзка с размяната на реплики между президента и председателя на ДПС Делян Пеевски

Много е важно, когато имаме президентска, изпълнителна, парламентарна власт ние да работим по уважението на тези институции. Призовавам всички да бъдат по-внимателни с лепенето на етикети„, заяви Борисов.

По думите му в една правова държава има неща, които се доказват. Има слухове и внушения, които невинаги се оказват такива, каквито са.

Той коментира и думите на президента Румен Радев във връзка с необходимостта от политическа алтернатива, която той вижда.

„Това го слушам от 20 години. Всеки, който иска да влезе в новините, казва нещо за Бойко Борисов. Не искам еднолично, която и да е политическа партия да се меси в работата на независимите служби и регулатори. Когато им е изгодно едните говорят срещу службите, а другите срещу слобката“, каза Борисов и подчерта, че се оказва, че той е единственият, който брани службите на България.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че ако Радев подготвя политическа формация, това би било нарушение на Конституцията и политически некоректно.

Във връзка с ротацията той каза, че в момента се работи по нея.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене