Новаков да спре да пречи на благоевградската болница! ГЕРБ – Благоевград имат основна вина за състоянието и!

През миналата година управителят на НЗОК е издал 6 заповеди за частично прекратяване на договори с лечебни заведения за болнична помощ. Отчетени са общо 16 броя истории на заболяване на пациенти, за които е установено, че реално не е  извършена медицинска дейност, тоест има „фиктивни хоспитализации“.

Това посочва здравният министър Христо Хинков в отговор на депутатски въпрос, писа Топ Преса вчера. Само при проверка през декември 2023 г. е установена отчетена, но неизвършена дейност в болница на територията на РЗОК Благоевград, я според източници на Топ Преса министърът визира именно държавната болница в Благоевград.. Става въпрос за 13 пациенти, които реално не са хоспитализирани и лекувани от лечебното заведение. Пациентите са оказали съдействие на контролните органи, като са декларирали писмено, че не са провеждали лечение, допълва министърът.

Лъсна поредният пирон в ковчега на благоевградската болниа и според нас от най -влиятелната и четена медия в югозапада е време да се вземат крути мерки и да се поиска отговорност за виновниците довели областната болница до този хал. А виновните са ясни – това е ГЕРБ – Благоевград водени преди години от Даниела Савеклиева и сегашният облестен лидер Андрей Новаков. Техните схеми и назначения са основните гроокопачи на благоевградското лечебно заведение. Ето защо най – малкото е Новаков да бъде озаптен и де не се меши нито в нацначения нито в политически действия свързани с областната болница. Редна е да се описка политическа, защото наказателна ще е трудно доказуемо, отговорност от Даниела Савеклиева за това, което се случи с лечебното заведение. Топ Преса няма да остави нещата така. Гарантирано! Време е за поемане на отговорност!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене