Георги Шапков преряза лентата на първия саниран в Перник блок от „Престиж Бизнес 93” ООД, кметът Вяра Церовска: Впечатлена съм от подобренията, фирмата свърши отлична работа

„Престиж Бизнес 93” ООД извърши ремонта за близо три месеца, като предвидените средства са в размер на 560 000 лева с 5-годишна гаранция

shapkov-2Управителят на „Престиж Бизнес 93” ООД – известният бизнесмен от Гоце Делчев Георги Шапков, и кметът д-р Вяра Церовска прерязаха лентата на първия саниран блок в Перник. Тържествената церемония се състоя пред обновената сграда на ул. „Лом” в пернишкия квартал „Изток”. На церемонията присъстваха областният управител Александър Александров, заместник-кметовете Владислав Караилиев, Денислав Захариев, Севделина Ковачева, Йордан Павлов, секретарят на общината Радослава Манова, кметът на кметство „Изток” Емил Костадинов и граждани от квартала. Церовска пожела на живеещите да ползват със здраве новата си придобивка и да я пазят.

„Наистина съм впечатлена от това, което видях в този блок – и външното саниране, и вътрешните подобрения”, каза кметът като поздравления към отличната работа на „Престиж Бизнес 93”.

С предвидените средства по националната програма бе направено цялостно саниране, подменени са дограмите, водопроводът, системата за обезвъздушаване в абонатните станции, монтирано е енергоспестяващо осветление във входовете, ремонтиран е покривът и е поставена хидро- и топлоизолация. Фирма „Престиж Бизнес 93” ООД извърши ремонта за близо три месеца, като предвидените за това средства са в размер на 560 000 лева с петгодишна гаранция.

shapkov-3Общо 41 са жилищните блокове в Перник, за които има подсигурено финансиране по националната програма. За 11 от тях процедурата е приключила и имат избран изпълнител. Почти на финала е процедурата и за още 17 блока. Ремонтните дейности в някои от сградите вече започнаха, каза кметът Церовска и допълни, че програмата за енергийна ефективност продължава и тези, които желаят, могат да кандидатстват.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене