Благоевградският съд с ултиматум към ГД ГРАО за проверката за гласуване в нарушение с правилата на балотажа за кмет

В открито съдебно заседание Административен съд – Благоевград разпита председателя, заместник-председателя и всички членове на СИК №54 в община Благоевград от деня на балотажа за избор на кмет на община Благоевград.

Съдът събра свидетелските показания на лицата, за да установи факти и обстоятелства по делото за оспорения избор за кмет на община Благоевград, обявен с Решение № 330-МИ/07.11.2023г. на ОИК – Благоевград, при проведения на 05.11.2023г. втори тур на изборите за кмет на община Благоевград.

Поради непредставена от информация от ГД ГРАО за резултатите от проверката за гласуване в нарушение с правилата на Изборния кодекс, съдът отложи делото за 01.02.2024 година от 14:00 часа.

За следващото заседание по делото съдът разпореди, ако не е представена изисканата информация, то от ГД ГРАО да посочат изрично кога ще стане това.

В противен случай съдът ще сезира министъра на регионалното развитие и благоустройството за неизпълнение на възложена от съда задача за представяне резултатите от проверка, възложена преди повече от два месеца.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене