Застреляха българка в супермаркет в Германия

Стрелецът също е наш сънародник

Стрелба в супермаркет в Западна Германия взе две жертви. Българин застреля бившата си приятелка – също наша сънародничка, след което се самоуби пред очите на клиенти. Престъплението е извършено в понеделник в град Мьорфелден-Валдорф, разположен южно от Франкфурт, съобщава ДПА.

38-годишната българка, работеща като касиерка в магазина, била простреляна смъртоносно с няколко куршума от 48-годишния мъж. По първоначални данни от разследването двамата са имали връзка, но са се разделили. Предполага се, че това е и мотивът за нападението.

Жената споделила с близките си, че живее в постоянен страх след края на отнощенията си с българина Пламен П. Mежду двамата имало конфликт още от февруари миналата година.  Мъжът не е осъждан въпреки информацията, че тогава е упражнил насилие върху жертвата.

Пред вестник „Билд“ братът на жертвата потвърди, че жената се е страхувала от бившия си партньор. Приятели и роднини съобщават, че убитата многократно е подавала сигнали в полицията. Тя дори наела адвокат, който ѝ издействал ограничителна заповед.

Нейна близка разказва, че в деня на престъплението българката е трябвало да приключи работа в 21 ч. Тя обаче се разбрала с приятелка да я вземе по-рано. Когато жената пристигнала за срещата в 19:30 ч. обаче, районът около супермаркета вече бил отцепен от полицията.

Няма пострадали сред свидетелите на стрелбата. Те разказват, че когато чули изстрелите, се опитали да избягат.

nova.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене