Местят до месец пациентите от вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград заради ремонт

>Във вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград започва основен ремонт. Обновлението е по проект за европейско финансиране на ковидни отделения, защитен при управлението на покойния болничен шеф д-р Огнян Митев.

За ремонта на вътрешно отделение е била обявена обществена поръчка с прогнозна цена от 299,980 лв. без ДДС, в която са участвали 9 фирми. Поръчката е спечелена от самоковската фирма „Ас – строй 67“ ЕООД, която е предложила най-ниската оферта от 195 000 лв. Договорът с дружеството, с управител Янко Славчев, е сключен на 14 декември 2023 г., като крайният срок за изпълнение на строително-монтажните работи е 14 март.

Преди два дни представител на фирмата, която е регистрирана през 2022 г. с капитал от 10 000 лв., се е срещнал с председателя на СД на МБАЛ – Благоевград Магдалена Симеонова.

„По време на разговорите се разбрахме, че ще ни трябва технологично време, тъй като в момента вътрешно отделение е пълно с болни. Ако е нужно, ще поискаме удължаване на срока за изпълнение заради форсмажорни обстоятелства, каквато е повишената заболеваемост”, заяви за „Струма“ благоевградската адвокатка Магдалена Симеонова, която е шеф на директорския борд на дружеството.

За коментар потърсихме и завеждащия вътрешно отделение д-р Румен Кондев, който поясни: „До 5 февруари имаме срок да се преместим, за да стартира ремонтът. Търсим варианти в кои отделения ще се настаним. Най-вероятно това ще бъде в УНГ и в част от кардиология. Ремонтът ще бъде сериозен, във всяка болнична стая ще има баня и тоалетна, а не както е сега – само във две. Имаме уверение, че строителните работи ще приключат в срок“, каза д-р Кондев.

Междувременно стана ясно, че е спрял ремонтът в спешно-приемно отделение на болницата, който започна миналата година, също по проект по ОП „Региони в растеж“, само че по приоритетна ос „Регионална здравна инфраструктура“. Обществената поръчка, за която Министерство на здравеопазването бе предвидило 630 482,79 лв. без ДДС, бе спечелена през лятото на 2021 г. от софийската фирма „Стройкомерс“ ЕООД, чийто собственик е дупнишкият бизнесмен Даниел Аттарян. Всъщност той е бил единственият кандидат, участвал в поръчката, и е предложил оферта от 624 268,56 лв. без ДДС.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене