„МИГ- Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово”, кани желаещите да представят проектни предложения по Мярка 9

ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА

„Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020

„МИГ- Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово”, кани желаещите да представят проектни предложения по Мярка 9 “Подкрепа за развитието на предприемаческите идеи на територията на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово“ от стратегията за ВОМР на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово посредством процедура на подбор на проекти за безвъзмездна финансова помощ: BG05M9OP001-1.066 МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово, Мярка 9 „Подкрепа за развитието на предприемачески идеи на територията на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово“.

Целите на процедурата за безвъзмездна финансова помощ са:

  • Диверсификация на икономиката на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово чрез подкрепа за развитие на предприемачески и идеи и умения в различни и иновативни области.
  • Увеличаване броя на включените в самостоятелна заетост безработни, неактивни и наети лица на територията на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово.

Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд чрез приноса на ОПРЧР за Водено от общностите местно развитие.

Процедурата е във връзка с изпълнението на Приоритетна ос 1  „Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места”, Инвестиционен приоритет 5 „Самостоятелна заетост, предприемачество и създаване на предприятия, включително иновативни микро-, малки и средни предприятия“ на ОП РЧР 2014-2020

Проектите ще се изпълняват на територията на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово, обхващаща територията на общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово.

 Дейностите, които ще получат подкрепа включват:

  1. Популяризиране и насърчаване на стартирането и развитието на самостоятелна стопанска дейност и предприемачество – организиране и провеждане на семинари, форуми и др. събития за активиране на потенциални предприемачи;
  2. Предоставяне на обучения за придобиване на предприемачески, управленски и бизнес умения;
  3. Предоставяне на специализирани консултантски услуги по въпроси, свързани с развитието на бизнеса – счетоводни услуги, услуги по управление на човешките ресурси и други подпомагащи развитието на начинаещи бизнес услуги, напр. достъп до мрежи, насърчаващи бизнес развитието, според конкретните нужди.

 Общ бюджет на процедурата: 97 792,00 лв.

Пълният комплект Условия за кандидатстване е публикуван на следните интернет адреси: https://umis2020.government.bg и http://mig-gotsedelchev.com към документите по процедурата.

Краен срок за представяне на проектни предложения: 01.07.2019 г., 17:00 часа

Проектните предложения по настоящата процедура за подбор на проекти, следва да бъдат подадени само по електронен път като се използва Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020)https://eumis2020.government.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене