Община Доспат набира кандидати за обществени възпитатели за 2024 година

На основание чл. 41 от Закона за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Община Доспат набира кандидати за обществени възпитатели за 2024 г., съобщиха от общината.

Общественият възпитател извършва индивидуална корекционно-възпитателна работа с определените му от Местната комисия деца, съгласно изискванията на Закона за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Статута на обществения възпитател. Той осъществява работа с малолетните и непълнолетните лица с противообществени прояви. Извършва и корекционно-възпитателна работа с непълнолетни, осъдени условно или на наказание без лишаване от свобода. Работата е с малолетни и непълнолетни, за които съществува опасност за тяхното развитие и възпитание.

Изисква се професионален опит минимум 5 години, опит и умения за работа с деца. Кандидатите трябва да се ползват с висок морал и добро име в обществото, да познават нормативната уредба за работа с деца с противообществени прояви, както и тази свързана с корекционно-възпитателна работа с деца и структури в системата за БППМН, да имат познания за съвременните особености и характеристики на деца с асоциално поведение, деца с агресивно поведение, конфликтни деца, с трудности в социализацията и общуването, деца с девиантно поведение.

Кандидатите трябва да притежават качествата: отговорност; хуманност; принципност; добронамереност; толерантност; търпение; съпричастност; адекватна реакция; мотивация за постигане на положителен резултат; дискретност.

Документите може се подават до 31.01.2024 г. на e-mail: mkbppmn.dospat@abv.bg или до МКБППМН – Доспат , ул. „Капитан Петко войвода“ № 3 етаж 3, стая 306

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене