Обръщение на г-н Иван Гюров, зам.-кмет на община Разлог, към жителите на град Разлог

Обръщение на г-н Иван Гюров, зам.-кмет на община Разлог, към жителите на град Разлог:
“Във връзка с многото коментари за изсичането на дървета, припомняме на гражданите, че още през 2022 година Община Разлог стартира две инициативи- “Безопасна и здрава среда” и “Подобряване регулацията на движението”. По време на инициативите се предвижда подмяна на опасни дървета, регулация на движението, осигуряване на допълнителни паркоместа, така че да се освободят и ремонтират всички тротоари, за свободно движение на пешеходци и майки, с колички. На мястото на всяко премахнато дърво, ще бъдат засадени две нови. В момента, зимният период ни дава възможност да премахнем констатираните за опасни дървета, които по никакъв начин не могат да бъдат запазени, при реализиране на заложени мерки, част от двете инициативи.
В тази връзка, през зимните месеци Община Разлог ще продължи плановите си дейности за премахване на дървета, като при подходящи метеорологични условия, през пролетта, ще започне засаждането на нови такива.
Информираме обществото, че действия за премахване на дървета, ще бъдат реализирани на улица “Яне Сандански”- в участъка между улиците ”Бяла река” и “Черна река”, ул. “Христо Ботев”- от кръговото кръстовище до изхода за село Баня и в участъка на ул. “Гоце Делчев”- от кръговото кръстовище при “казармата” до изхода за град Банско.
Нека гражданите да бъдат по- търпеливи и да изчакат крайния резултат от предприетите действия, с които ще се покаже, че общинското ръководство мисли за безопасността и здравето на гражданите. Преди да се критикува, нека се види крайния резултат!”- апелира г-н Гюров.
Bceĸи жeлaeщ дa пoдпoмoгнe за oтглeждaнeтo нa нoвo дpъвчe пpeд cвoя дoм, мoжe дa oтпpaви пpeдлoжeниe, в ĸoeтo дa oпишe ĸъдe дa бъдe пocaдeнo нoвoто pacтeниe. Oт cвoя cтpaнa Oбщинa Paзлoг щe извъpши oглeд нa мяcтoтo, щe зaĸyпи и пocaди пoдxoдящo дpъвчe, a житeлитe в дaдeния paйoн тpябвa дa пoeмaт гpижитe зa нeгoвoтo paзвитиe.
Още по темата

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене