Денков призна: Смяна на министри ще има, а с Габриел ще направим първо това ВИДЕО

Когато ние двамата имаме консенсус, отиваме при партийните лидери, заяви министър-председателят, който потвърди, че ще стане вицепремиер

Министри ще бъдат сменяни, само ако с Габриел сме съгласни с дадена рокада. Много по-добре е министрите да изпълнят програмите си. Смени ще бъдат правени, само където е необходимо, очаквам да са единични случаи.

Ако ГЕРБ държат на предложението си, няма нищо лошо Асен Василев да бъде втори вицепремиер след ротацията“, това заяви премиерът акад. Николай Денков, който отговаря на въпроси на граждани във Фейсбук.

„Това, че президентът Румен Радев представя промените пред Конституционния съд (КС) за оценка няма нищо лошо. Скандален е начинът, по който го прави и езикът, който изполва. Държи се като опозиционен лидер, а това не е ролята на президента. Ако иска да го използва, нека направи партия.

Той не атакува правосъдната система, а ограничаването на неговите права по отношение на служебното правителство. Причината е, че са промените са направени така, че да се избегне еднолично управление на президента.

Президентът имаше възможноста със служебното правителство да вкара България в Шенген. Той трябва ясно да каже пред българския народ, че намаше как да бъдем приети без редовно правителство и парламент. Критиките му не са коректни“, отсече премиерът.

По думите му повече експерти, отколкото политически лица са удачни за позиции в съдебната система.

„За конституционен съдия би бил подходящ не политически оцветен човек, който има богат опит в сферата. Не смятам за правилно ген. Атанасов да бъде кандидат, а по-скоро лице от юридическите среди“, заяви Денков.

„Важно е всеки министър да бъде оценяван според работата, която е свършил. Медийните изяви не са основа за смени.

Следващите дни ще обсъдя с Мария Габриел информацията, която съм събрал относно това кой как се е справил с управленската програма. Когато ние двамата имаме консенсус, отиваме при партийните лидери. 

Няма промяна – ще се разменим с нея на премиерското и вицепремиерското място. Не сме обсъждали промяна на първоначалната договорка при ротацията. След разговори с ПГ на ДПС ще се реши дали ще разчитаме на тяхната подкрепа, но няма да правим компромиси.

Ако те са готови да подкрепят състав на кабинет, който ние смятаме за добър, тогава ще приемем подкрепа от тях. Председател на Народното събрание (НС) може да е както Никола Минчев, така и Атанас Атанасов“, доваби той.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=331112229739649

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене