Кметът на Кюстендил представи новите служители към общината

Кметът на Кюстендил Огнян Атанасов представи на пресконференция двама нови директори на общински предприятия в града.

Както БТА съобщи, Илхан Зекиев ще оглави общинското предприятие „Обреден дом“. Той е българин, с корени на българи в Албания, уточни кметът Атанасов. Зекиев е магистър по администрация и управление от Варненския свободен университет, бивш служител на ЧЕЗ и управител на частен бизнес. От няколко години живее в с. Долна Гращица, община Кюстендил, където се е преместил със семейството си от София, на 47 години е.

Елена Манчева ще отговаря за общинското предприятие „Общински имоти“. Тя има над 25 години стаж в сферата на счетоводството, бивш служител е на Националната агенция за приходите и бивш гл. счетоводител в „Български пощи“.

На въпрос на БТА относно новите назначения кметът отговори, че за всичките пет общински предприятия и едно общинско дружество са били назначени финансови одити, един от които е приключил. „Една от причините за смените са въпросните резултати от одита, данните от които ще бъдат дадени на Агенцията за държавна финансова инспекция“, каза Атанасов. Той допълни, че предстои да бъде назначен нов управител и на общинското дружество „Хигия“ след 15 февруари.

Новите директори са назначени временно, до провеждането на конкурс, каза още пред БТА Атанасов като допълни, че до този момент 90 процента от досегашните управители са били назначавани без конкурс.

Кметът представи и новоназначен отговорник по етническите и малцинствени общности в община Кюстендил. Петър Игов ще отговаря за комуникацията с ромския квартал в Кюстендил, ще следи за реда и проблемите, свързани с общността. Игов е на 35 години, доктор на науките от Националния военен университет във Велико Търново, в момента е председател на читалище „Васил Левски“ в ромския квартал и педагогически съветник в Шесто основно училище в Кюстендил. „Една от първите задачи е здравно-социалният център в ромския квартал, изграден с помощта на фондация АДРА да бъде реновиран с външна финансова подкрепа, за да може хората да получават адекватна грижа“, каза Петър Игов.

Кметът Огнян Атанасов каза, че общината продължава да търси човек, който да бъде назначен за полски пазач.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене