Велбъждският епископ Исаак проведе среща с местната власт в Кюстендил

Архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия Велбъждски епископ Исаак, втори викарий на Софийския митрополит проведе среща с новото общинско ръководство на Кюстендил, съобщиха за „Фокус“ от Архиерейското наместничество в града. В срещата са участвали инж. Огнян Атанасов, кмет на Общината, Димитър Велинов, председател на Общинския съвет и Кристиян Иванчев, зам. кмет.

Епископ Исаак поздрави новия общински ръководен екип от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит и от свое име като благопожела през новата година здраве, Божия помощ, сили и мъдрост в делата, които да бъдат за благото на града и малките населени места на Общината и нейните жители.

По време на срещата епископ Исаак накратко разказа за добрите взаимоотношения, които Софийска света митрополия и в частност Архиерейското наместничество на Кюстендилска духовна околия, като нейно поделение в града всякога са имали с Община Кюстендил, за съвместните инициативи и различни дейности, свързани с изграждането и благоустройството на храмове по населените места на територията на Община Кюстендил, както и за организирането на тържества по повод чествани празници.

Викарийният епископ на Софийския митрополит изрази увереността си, че и занапред тези взаимоотношения, които са за благото на Църквата и за живеещия вярващ народ в Кюстендил, ще продължат да крепнат за постигане на успехи в добрите начинания.

От своя страна Инж. Огнян Атанасов изрази също своите намерения за продължаване и утвърждаване на взаимоотношенията между общинската управа и Софийска митрополия.

Кметът увери епископ Исаак, че общинската власт, както и до сега, всякога е готова да подкрепя инициативи на Българската православна църква, да съдейства при необходимост и да си сътрудничи, работейки в единство. Подобни намерения изрази и председателят на Общинския съвет на Кюстендил. Между двете страни бяха обсъдени различни въпроси, сред които и изучаването на предмета „Религия“ в кюстендилските училища и детските градини.

В края на срещата кметът на Кюстендил, председателят на Общинския съвет и зам. кметът получиха за благословение икона с образите на Спасителя Господ Иисус Христос и Божията Майка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене