Извънредно: Ограда потрупа дете в центъра на Благоевград

Строителна ограда на Камерна опера в Благоевград потрупа дете в центъра на града, предаде репортер на Pirinsko.com

Инцидентът стана преди минути. Ограда е необезопасена, най- вероятаната причина за падането и е вятърът, който духа в момента в Благоевград.

Само бързата намеса на случайно преминаващи хора спаси детето от най- строшното. Според очевидци, раничката на гърба му е помогнала то да остане невредимо.

Детето е с леки болки в краката и охлузвания.
Припомняме, че  Община Благоевград започна обновяване на емблематичната сграда на Камерна опера – Благоевград и Народно читалище „Никола Вапцаров – 1866“ през месец август миналата година.

Сред предвидените дейности за ремонт са: въвеждане енергийна ефективност в сградата, обновяване и модернизация на залата за зрители и обновяване на репетиционните зали и другите помещения. Целта е да се осигурят значително по-добри условия за организиране и провеждане на културни събития.  Ще се осигури и достъп за хора в неравностойно положение.

След реализацията на проект „Ремонт, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на Камерна опера и Народно читалище „Н. Й. Вапцаров – 1866″ – Благоевград“ ще се постигне клас на енергийна ефективност „В“.

Общата стойност на проекта е 2 898 583.80 лева, от които 1 650 077.50 лева безвъзмездна финансова помощ, 1 145 150.00 лева финансов инструмент и 103 356.30 лева съфинансиране от Община Благоевград.

Срокът за изпълнение е 20 месеца.

Извънредно: Ограда потрупа дете в центъра на Благоевград
Извънредно: Ограда потрупа дете в центъра на Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене