Любослав Ганев спаси кръста във водите на река Банщица в Кюстендил

Любослав Ганев спаси кръста във водите на река Банщица в Кюстендил на днешния празник Богоявление. В съревнованието се включиха 22 младежи.

„Здраве и спорна година! Това е едно голямо благословение, щом достигна първи до него, сред толкова много хора. Нека годината бъде благословение и за целия ти дом“, каза архимандрит Исаак – втори викарий на Софийския митрополит и архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, който му подари икона – „за да бъде спомен от този ден“.

„Годината да е здрава и благословена“, пожела и кметът Огнян Атанасов, който беше сред първите, поздравили Любослав Ганев.

Любослав Ганев е на 24 години и успява да се пребори за кръста за втори път, след 4 години. „Работя, спортувам.  Желая на всички кюстендилци новата година да е успешна и да бъдем по-добри едни към други“, каза той, след като излезе от водите на река Банщица.

По традиция празникът Богоявление в Кюстендил започна с литийно шествие, в което се включиха много хора. В храмовете в града преди това бяха отслужени утреня и Златоустова св. литургия, а в централния храм „Успение Богородично“ – архиерейска света литургия.

Хиляди наблюдаваха ритуала от Женския мост на река Банщица в Кюстендил.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене