Кметът на Дупница Първан Дангов с позиция за спортните трусове в града

Кметът на Община Дупница Първан Дангов излезе с обръщение към съгражданите си относно случващото се във футболния отбор и във волейболния тим, съобщиха от Общината. В позицията си кметът посочва, че от началото на встъпването му в длъжност като кмет на община Дупница се вижда, че управляващите от предишния мандат все още не ги е напуснало разочарованието от загубата на местните избори. “Атаката срещу мен и екипа ми продължават трети месец с цел да компрометират и разклатят доверието към нас. Истерията, с която се реагира след оповестяването на истината за обсебването на Спортната зала от страна на собственика на волейболния клуб и пречките създадени пред други спортни клубове да провеждат нормални тренировки, е очевидна“, коментира Дангов.

Кметът посочва, че не иска и няма да унищожава нещо градено с години. Точно обратното. “И аз, и хората от моя екип ще дадем всичко от себе си, за да могат всички клубове, подчертавам – всички спортни клубове, да се развиват еднакво! Ние сме против това да бъдат толерирани само определени спортове“, посочва Първан Дангов.

В обръщението си дупнишкият кмет припомня, че помещения в Спортната зала са ползвани като спални от състезатели на волейболния клуб.

Дангов посочва, че единственото работещо решение е всичко да се прави само по правилата, по законоустановения ред, без нарушения. Да се прави по начин, по който всички останали клубове са равнопоставени. Спортната зала е на всички и от всички трябва да се ползва пълноценно, достъпно и удобно.

Кметът коментира и горещата тема с машините за копаене на биткойни в помещения на стадион „Бончук“.

“Знаете, че в общински помещения там, бяха открити машини за криптовалута. Помещенията се стопанисват от ръководството на футболния клуб. На брифинг с медиите споменах, че свалям доверието си от ръководството на футболния клуб. Като кмет пред мен стоят ангажиментите за пълноценно съществуване и реализация на всички спортни клубове развиващи дейност на територията на община Дупница. Не само на футбола, не само на волейбола. Всички трябва да имат равни условия и достъп да спортно-техническите съоръжения и база“, казва в обръщението си Дангов.

Според него финансирането от страна на Общината за спортните клубове трябва да бъде справедливо за всички. Средствата за това се разпределят с решение на Общинския съвет от Бюджета на Общината. „И ако наистина за захранване на машинките е ползван ток за сметка на общинския бюджет, т.е. отново от данъците и данъкоплатците на община Дупница, всичко това е на гърба на всички гражданите на община Дупница. Абсолютно недопустимо“, категоричен е Дангов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене