Двама души са задържани днес в Кюстендил по време на специализирана полицейска операция

Двама души са задържани днес в Кюстендил по време на специализирана полицейска операция, съобщи пред журналисти Даниел Мазнев – началник-сектор „Охранителна полиция“ в Областната дирекция на МВР в Кюстендил. Един от задържаните е установен като извършител на домова кражба на лични вещи, а другият – за притежание на 19 грама кокаин. Мъжът е известен на полицията и с други с криминални прояви, каза Мазнев.

Операцията, започнала днес в 8:00 часа, цели противодействие на битовата, конвенционалната и икономическата престъпност, разкриване на престъпления, свързани с притежанието на наркотични вещества, акцизни стоки, оръжие и боеприпаси. Проверява се и за нарушение на Закона за движение по пътищата, казаха още от полицията.

Действията се извършват съвместно с дирекция „Жандармерия“, Националната агенция за приходите, Регионалната дирекция по горите и Агенцията по безопасност на храните, а операцията е под контрола на Районната прокуратура в Кюстендил.

Проверени до този момент са били 171 моторно-превозни средства. Съставени са 10 акта и седем фиша по Закова за движение по пътищата. Образувани са шест досъдебни производства за открити наркотични вещества, два газови пистолета и акцизни стоки, а в рамките на операцията е разкрита и извършена домова кражба. Операцията продължава и към този момент, каза още Даниел Мазнев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене