Ексклузивно! Петричката тик- ток звезда Динко Ангелов има 100 бомбета, 5700 вратовръзки и най-якия мустак в България. Освен това е полицай!

73-годишният Динко Ангелов – полицаят, който танцува, пее и се преоблича по три пъти на ден

Той е от Петрич и има хиляди последователи в тик-ток.

– Здравейте, Динко! Имате изключително много последователи в тик-ток и те се увеличават с всеки изминал ден! Как ви дойде тази идея да се записвате, докато пее, танцувате?

– Преди една година, с помощта на един мой приятел, си направих тик-ток на телефона. Научих се и като свободен човек, в хола си правя тик-ток. Избирам си подходящи песни, хуморески, изказвания, нещо, което ми харесва и го качвам в тик-ток. Хората ме харесват. Казват ми: „Много хубава личност си! Много си известен!“ Всички ме познават!

– Чудесно! Това е много хубаво! Вие имате изключителен външен вид, за който се вижда, че много добре се грижите!

– Викат ми Чарли Чаплин, Борис! „Вие ставате за всичко“, ми казват!

– Как започва един ден на 73-годишния Динко? С усмивка? С грижа за дрехите?

– Когато стана сутрин, ако съм намръщен, ако нямам настроение, на вън не излизам! Не искам хората да ме виждат, когато ми е криво! Искам да ме срещат усмихнат, щедър, бодър, с настроение. Да изпия едно кафе си подбирам хората. Към всеки нямам доверие. Когато имам доверие към даден човек, може да науча нещо от него, може да ме посъветва, аз да го посъветвам. Но трябва да се познаваме добре. Има измамници. Лъгали са ме. Нали знаете, има всякакви хора?!

– Влизали сте в измами? Лъгали са ви хора?

– Лъгали са ме и с всякакви хора не се занимава. Аз не пия, не пуша. Скромен човек съм. Държа обаче на външния вид, на дрехите си.

– Да. Разкажете ни сега за вашите костюми, за вашите вратовръзки?! Колко са? Как ги избирате?

– Навремето си взимах по 20 вратовръзки на ден, сега – по 1. Наскоро си взех 2 вратовръзки. Ако изляза по София, няма начин да не си взема вратовръзка!

– А колко бройки са вече? Как ги броите?

– Аз съм ги изброил, записал и като си взема нови, пак записвам. Сега са вече 5 626.

– А бомбетата? Вие носите и бомбе!

– Когато съм официално облечен, слагам и бомбе. От едно време, италиански, най-различни цветове имам – кафяви, тъмно сини, бели, черни, с периферия, да ми отиват…

– Чудесно! А как поддържате мустака си? Сам ли се боядисвате или ходите на фризьор?

– Мустака си го поддържам сам. Не давам на никого да ми го пипа, за да не ми го развали. А за косата – ходя на фризьор да ми прави прическата, иначе сам се боядисвам, с мъжка боя, хубава.

– Как избирате цветовете сутрин, с които да се облечете?

– Първо гледам времето. Ако е хубаво – слагам по-светъл костюм, защото лесно се цапат в лошо време. Обичам черното. По-официално е. Ходя с бели ризи обикновено, много рядко слагам черна риза с бял костюм, например.

– Имате много екстравагантен външен вид. Интересно е как са ви приемали, при положение, че сте работили като полицай?

– Когато започнах да си търся работа, 22-годишен, имах един братовчед Тодор, който не бях виждал много отдавна, и той беше дошъл в София, в полицията. Срещнахме се, споделих му, че нямам работа и той ми предложи да пробваме дали ще ме вземат в полицията. Отидохме при неговите кадрови началници, прие ни един, Съев се казваше. Като ме видя, каза: „Добре, ще го вземем!“

– Шест месеца сигурно ви е проучвал?

– Да, имаше много проучване.

– Някое убийство минавало ли ви е през ръцете? Хващали ли сте престъпници?

– Да, занимавали сме се с разследвания, отпечатъци.

– Имате сигурно и любими филми в тази посока?

– Да, имам много любими филми. В много съм и участвал.

– Разкажете ни за това. 15 години Бояна филм разчита на вас? Снимали сте се в различни филми. Може ли да ни разкажете за тази ваша дейност?

– Аз филмите вече много не ги помня, но Цар Борис съм бил. И там взех хубава сума.

– Скъпо ли плащат, когато си актьор в Бояна филм?

– Зависи какво играеш. Аз съм взимал на ден и по 1000 лева. Зависи от изпълнението ти. Взимал съм и по 300 лева. Но не по-малко от 150 на ден. Говорим за няколко часа. Плащали са ми 120 лева за 2 часа, например, за най-обикновена сцена.

– Използвали ли са гласа ви? Чуваме, че пеете много добре в тик-ток. И народни песни, и не само народни. Също така и танцувате.

– Да, винаги съм танцувал. На времето по ресторанти – валс, танго. Като бях младо момче, разбира се. С лачени обувки танцувахме танго. Имаше „Дами канят!“ На младини обаче. Сега вече 1/3 от живота ми отиде. Но не се отчайвам. Имам си мерак. За моите години съм си много жизнен, пълен с енергия, скачам, пея, танцувам.

– Мерак за момичета, за жени имате ли?!

– За всичко! Ако нямаш мерак… То първо трябва мерак, после другото идва само!

– Така е! Напълно сте прав. А в клипове на известни певици снимали ли сте се? Фолкзвезди или други? Споменахте за Камелия Тодорова.

– Да, много съм се снимал, в много клипове, реклами и като лице, и съм танцувал. Най-различни изпълнения съм имал. Само мен ме ползваха тогава. Знаеха, че имам костюми, дрехи, че ще се облека хубаво и няма да ги изложа. Казваха ми какво и как трябва да се направи и това е.

– Интересно е от къде тръгва вашия път в киното! Представянето ви. Вие всъщност сте от Петрич, занимавал сте се със земеделие. Разкажете за семейството си, за родителите си?

– Родителите ми бяха обикновени хора. Селско, бедно семейство. Баща ми беше нещо като търговец, измекяр на времето. Занимаваше се с животни, крави, овце. Майка ми – земеделец. Гледали сме царевица. Жънели сме. И аз съм ходил говедар, овчар с дядо ми. Аз нося на дядо си името. Свирехме с гайда, кавал. По цял ден из баирите с овцете, носехме хляб, ръчен, домашен. Издълбавахме дупка в хляба и издоявахме направо овче мляко. Много вкусно беше.

– Преживели сте и кризите, които имахме при Тодор Живков, след това при Жан Виденов. Разкажете ни нещо хубаво от този строй, което помните, и нещо лошо.

– Какво да ви кажа?! По Бай Тошово време животът беше съвсем друг! Нямаше я тази престъпност. Когато дойдох в София, трамвайното билетче беше 1 стотинка! Но не можеше да си говориш така спокойно, трябваше да се потискаш. Но такъв беше строя. Въпреки това, на мен ми харесваше. И сега ми харесва, но няма нищо общо времето сега с онова време.

А Жан Виденов не беше лош човек!

– Вие сте го познавал?

– Пил съм с него кафе няколко пъти. Не беше лош човек, но тия край него го провалиха. Той нямаше много опит, но беше добро момче. Говорили сме си и за политика, и за други неща.

– Имате снимка и с Корнелия Нинова? Познавате я.

– Да, тя също е мой човек! Познавам я много отдавна. И с бате Бойко сме приятели. Чуваме се по телефона от време на време.

– Вие какво му казвате, какво си говорите с него? За политика? Или за мадами?

– Е-е-е!!! За много неща си говорим, за всичко! Ходил съм му на гости в Банкя.

И мен по-рано искаха да ме включват в политиката. „Не е за мен това!“, им виках. Няма за кога. И така си изкарах в полицията. Пенсионирах се. Сега си прекарвам времето, грижейки се за външния си вид, за мустака.

– Любимата певица на всички, Лили Иванова, също я познавате и сте неин приятел. Може ли да ни разкажете и за това запознанство? Изпращате й цветя!

– Винаги й изпращам букети за празниците. Тя обича кремове, парфюми. Много добър човек е и е много взискателна, точна. Винаги й ходя на концертите!

– Как разбирате какво харесва Лили Иванова?

– Знам й характера, хобито. Тя е като мен.

– Суетна и обича да се поддържа млада?

– Да! Взискателна е. Иска публиката да я харесва.

– Тя, също като вас, си избира храната, не яде много месо…

– Повече е на плодове, да, като мен.

– Харесват ли ви новите й песни? Кога мислите, че ще спре да пее Лили Иванова?

– Да. Всички песни на Лили Иванова ми харесва! Тя е дар от Бога! Гласът й е дар Божи! Мисля, че няма скоро да спре да пее.

– Темата за жените във вашия живот също е много интересна! Сигурно е нямало жена, която да не е била прехласната по вашите мустаци, красивите ви костюми?! Имали ли сте големи, разтърсващи любови?

– Да, да. Имал съм любовни приключения, мадами около себе си, но вече няма смисъл да говорим за това.

– Не сте стигнали до брак случайно или вие не сте ги приели, одобрили?

– Имало е нещо, причините са различни. Не съм имал късмет!

– Какво, според вас, искат жените?

– Зависи какво ти ще й предложиш. Жената си е жена! Подходът е важен! Да я поканиш, да я предразположиш. Дали ще я заведеш на един хубав концерт, на Лили Иванова, например, дали на театър! Трябва да я впечатлиш! Жената е тази, която си избира мъжа!

Но и приятели съм имал и имам и сега много.

Обичам да помагам на възрастни хора в нужда. Давал съм им пари или съм им пълнел чантата от пазара с плодове и зеленчуци.

– Сърцето ви е голямо! И по време на пандемията сте помагали на хора?

– Винаги, когато някой е имал нужда и аз имам възможност, помагам. Може и последния си лев да дам…

Лекарства не обичам да пия. За нищо не взимам. Ако ме заболи глава, правя си един чай, успокоя се, опитвам се да заспя. Кръвното ми засега е като на младо момче! Донесъл съм си от Петрич, от племенника, домашна ракийка. Пийвам си вечер по малко за кръвоносните съдове. Правя си една хубава салатка – шопска, с маслинки и сиренце, с печена чушка. И 20 грама ракийка, за настроение, за ободрение, за здраве.

И след това си подбирам да си направя и няколко тик-тока! Дрехите, облеклото също обичам да сменям за различните клипове.

– Понеже имате много последователи, имате ли фенки, които ви пишат, които искат да се запознаят с вас?

– Всеки ден ми звънят по телефона от Северна Македония, от Молдова, от Америка, но са много скъпи разговорите. Пращат ми съобщения, искат да се запознаем. Питат ме на колко години съм. Но не се занимавам вече. Искам да си изживея живота така, като на мен ми харесва. Като бял човек! Да обядвам на ресторант с чаша вино или биричка, да си изпия кафенцето на Витошка. Колкото ми остава, толкова!

– А хората разпознават ли ви? Искат ли да се снимат с вас?

– Много хора искат да се снимат с мен! Всички искат да се снимаме като ми видят!

– Какви са плановете ви за новата година?

– Планове – много, мечти имам много. Вече дали ще сте сбъднат?! Сега идват коледните и новогодишни празници. Обикалям за подаръци на близки, познати, непознати. Обичам да правя подаръци. Имам-нямам за мене… Приятелите си не забравям! И за себе си взимам винаги, когато нещо харесам и имам възможност. Парите не са важни! Ако имам пари, го взимам! Това ми е слабостта! Обичам да съм задоволен! Искам да отида на екскурзия до Египет. Ходил съм до Гърция. Във Франция мога да отида, имам приятели, канят ме. Трябва да събера малко пари и отивам!

– Ако всеки един от нас обича малко повече себе си, светът ще е едно по-хубаво място за живеене, така ли?

– Да, точно така!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене