Петков за Шенген: Няма как успехът да бъде представен като провал

/ БГНЕС
„Разбирам, че нашите политически и геополитически опоненти не са особено зарадвани от новината за приемането на България в Шенгенското споразумение. Има обаче времена, в които политическите и партийните интереси трябва да отстъпят на националните. И днес е точно такъв ден“, това написа съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков във Фейсбук.

„Няма как успехът да бъде представен като провал. Въпреки многото усилия в тази посока“, допълни той.

По думите му България чака този момент от 12 години. „Въздушен Шенген не е “нищо” – питайте десетките хиляди българи, които пълнят летищата и самолетите на авиокомпаниите, работят в Европа, прибират се при близките си за празниците“, пише още той.

Според него ще получим значителни финансови средства за укрепване на границите и това решение ще е стимул и за българската гранична полиция да работи още по-добре.

„В “играта сме”. България политически става член на Шенген, участва във всички формати и преговори, има право на вето“, пише още Петков.

По отношение на мигрантите, Петков заяви, че и сега сме задължени да регистрираме и приемаме мигранти – така е според Дъблинското споразумение и това не е нищо ново.

Той поздрави акад. Николай Денков и цялото правителство за „огромната стъпка напред“.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене